Victoria Strands tredje etapp snart igång

20 maj 2021
Arbetet med den sista etappen i Vejbystrands mest havsnära bostadsprojekt är nu i full gång. Det blir ett boende med välplanerade ytor och med havet alldeles intill. Intresset för lägenheterna förväntas bli stort.

Etapp 3 av Victoria Strand omfattar totalt trettioåtta lägenheter med två till fem rum fördelat på två punkthus som till både gestaltning, form och funktion optimerats för just denna plats. Dessutom uppförs två stora, exklusiva takvåningar med milsvid utsikt allra högst upp i husen.

De två punkthusen har 7 olika lägenhetstyper, med hög standard och en ovanligt klok och delikat utformning. Uteplatser och balkonger har placerats i byggnaden med stor omsorg och låter med sitt genomtänkta läge alla ta del av utsikten.

Läs mer och anmäl ditt intresse

Etapp 3 i korthet

Antal hus i etappen: 2

Antal lägenheter: 38

Antal rum: 2-5

Storlek (kvm): ca 54–205

Planerad inflyttning: 2023

Avstånd till havet: ca 75-100 m

Avstånd till hamnen: ca 200 m

Avstånd till stadsbuss: ca 150 m

Avstånd till Ängelholm: ca 12 km

Avstånd till matbutik: ca 500 m

Avstånd till E6: ca 12 km

Avstånd till flygplats: ca 13 kmRedan i början av 1900-talet uppmärksammades Vejbystrand för sitt läge med sol, frisk luft och salta bad. Här anlades 1903 Kronprinsessan Victorias Kustsanatorium, KVK, då miljön ansågs kunna ge lindring åt de vid den tiden många tuberkulospatienterna. Sanatoriet byggdes ut i flera etapper och blev en betydande arbetsplats som fick byn Vejbystrand att utvecklas i snabb takt. Sanatoriet användes efter hand till att behandla andra typer av sjukdomar och därefter som vårdhem, innan det officiellt lades ner 1986. 1999 genomfördes en omfattande renovering och idag drivs Vård- och omsorgsboendet KVS, Kronprinsessan Victorias Sanatorium, i samma byggnader.

För ett tiotal år sedan utvecklades det natursköna och havsnära sanatorieområdet också till ett bostadsområde i och med etableringen av Victoria Strand. Under detta namn uppfördes under 2010 och 2011 totalt 62 bostadsrättslägenheter med modernt och funktionellt formspråk, öppna planlösningar, stora fönster och generöst tilltagna balkonger och terrasser. Lägenheterna utgjorde etapp 1 och 2 i utvecklingen av Victoria Strand.


Även de ursprungliga byggnaderna inrymmer boende i form av totalt 20 hyreslägenheter fördelade på huvudbyggnadens övervåning och flygel samt portvaktshuset. I områdets gamla läkarvilla bedrivs förskoleverksamhet och i en mindre byggnad inryms KVS Museet. 

Etapp 1 och 2

Etapperna omfattar totalt fem huskroppar, sk punkthus, om 62 lägenheter samt parkering under ett av husen. Lägenheterna finns i fyra grundtyper; från 2 rum och kök om 65 kvm, upp till 4 rum och kök om 110 kvm. Husen är placerade för att maximera kontakten med havet och skapa så mycket utrymme som möjligt i parken. Huset närmast havet har tre våningar plus takvåning och de övriga fyra husen har fyra våningsplan plus takvåningar.