Ekerum Resort Öland

En komplett resort med aktiviteter året runt

 

Verksamhet

Ekerum Resort Öland är en komplett resort med olika boendealternativ och aktiviteter året runt. Golfbanorna tillhör de bästa i Sverige och gästerna kan även njuta av spa, matupplevelser och ett brett utbud av aktiviteter på området. Här finns helt enkelt något för alla!

Ekerum GK på Öland invigdes 1990 och kom under 15 år att drivas av Ving som en Sunwinganläggning. Sedan 2007 äger Eklöf Invest AB och Bjäre Invest AB resorten, som utvecklats och i steg uppgraderats vad gäller banor, boende och restauranger.

Idag erbjuder Ekerum Resort Öland två högklassiga 18-håls golfbanor, integrerade i resorten. Boendealternativen spänner från hotellrum och sviter till egen villa och moderna stugor i Ekerum Village. I anläggningen ryms gym, inomhuspool, bastu, relax, spa samt restauranger, café och bar.

För grupper och konferenser finns arrangemangsytor och festlokaler. Aktivitetsutbudet innefattar utöver golfen tennisbanor, padelbana, spår för löpning, mountainbikeslingor m m.

Kunder

Bland kunderna finns privata gäster, konferensbesökare, golfare, motionärer och träningsgrupper.

Styrkor

Ekerum Resort Öland har kompletterat traditionell golfbaneverksamhet med resortutbud och därmed lyckats locka nya kundgrupper. Försäljning av tomter/byggrätter i området pågår och framåt är planlagt för en förstärkning av resortkonceptet och ett nytt spa-hotell.

Fakta

Placering: Ekerum, Öland

VD: Magnus Lagerlöf

Omsättning: 60,1 MSEK (2020)

Anställda: 54 (medeltal)

www.ekerum.com