Willab

Varumärkesleverantör inom hästsport och lantbruk

 

Verksamhet

Willab AB, grundat 1972, är ett varumärkeshus och en grossist inom hästsport och lantbruk. Bolaget säljer och distribuerar en bred palett av produkter till butiker och återförsäljare. Med sina fem affärsområden Agro, Construction, Equestrian, Fencing samt Nutrition & Care är bolaget en av de större aktörerna på den nordiska marknaden. Willab äger och utvecklar flera av marknadens mest kända varumärken som Borstiq, Eclipse Biofarmab, HANSBO SPORT, Swedguard samt det egna lantbruksvarumärket Willab. Vidare är bolaget återförsäljare för en rad andra varumärken där Pikeur/Eskadron, Absorbine, Foran, Henderson och Kraiburg hör till de mest signifikanta.

Kunder

Bland Willabs kunder finns stora kedjor, e-handlare samt fristående butiker och fackhandlare där den gemensamma nämnaren är att de tillhandahåller kvalitetsprodukter för hästsport och lantbruk. Kundbasen är i huvudsak belägen i Sverige men andelen exportaffärer visar god tillväxt, primärt i vårt geografiska närområde.

Styrkor

Bolaget har mycket hög kompetens inom hästsport och lantbruk, då flertalet anställda är aktiva på hästryggen eller har eget lantbruk. Vidare har Willab ett av marknadens bredaste utbud av produkter med allt från ryttarkläder, utrustning till hästen, stängsel, mattor, portar, näringsprodukter samt artiklar för gården och lantbruket. Bolaget hanterar ett stort nätverk av leverantörer och har en effektiv logistik med eget lager och möjlighet till såväl direktleverans (’drop shipping’) som tredjepartslogistik.

Fakta

Placering: Huvudkontor i Grevie samt en tillverkande enhet i Hishult där det producerande systerbolaget Eclipse Biofarm AB är beläget (närings- och vårdprodukter för hästar och husdjur).

VD: Jacob Atthage

Omsättning: 158,8 MSEK (2020)

Anställda: 44

www.willab.se