Utökad verksamhet vid Rönneholm Slott

13 augusti 2020
Om Rönneholm Slott:

Mitt i hjärtat av Skåne, mellan Eslöv och Höör, ligger Rönneholms slott vackert beläget invid Rönne Å. Ingen vet med bestämdhet slottets ålder men dess historia sträcker sig tillbaka till tidig medeltid. 1811 byggdes slottet om i fransk renässansstil och 1882 fick det en tredje våning. Slottet brandhärjades 1941 men återställdes därefter.

Idag nyttjas själva huvudbyggnaden och tillhörande byggnader i parkområdet av hyresgästerna till Rönneholm Slotts AB - Kriminalvården och Nämndemansgården. Det natursköna, lugna och avskilda läget är en bidragande orsak till att verksamheter inom vård och beroenderehabilitering funnit sin plats på Rönneholm sedan 25 år tillbaka.

Kriminalvården utökar verksamheten

Kriminalvården driver anstalten Ringsjön på området, en anstalt som idag har 25 platser för kvinnor i säkerhetsklass 3. I och med ett nytt avtal med Rönneholm Slott AB kommer Kriminalvården nu att utöka verksamheten med fler platser. Renovering och ombyggnation av aktuella byggnader är i full gång för att anpassas till den nya verksamhetsnivån.Nämndemansgården driver behandlingshem

Nämndemansgården är Sveriges ledande företag inom beroendeproblematik och arbetar med att minska konsekvenserna av riskbruk och beroende av alkohol, droger eller spel – i samhället, i arbetslivet och hos enskilda individer. På Rönneholm driver Nämndemansgården behandlingshem för kvinnor med alkohol- och drogproblem. Hit kommer kvinnor från hela Sverige för att bli fria från sitt beroende.