The National del av utvecklingsbolaget för nya Wärby Resort i Bara

14 mars 2024
Tillsammans med Peab och Ästad Vingård ingår The National i ett gemensamt utvecklingsbolag där man planerar att utveckla en ny Resort i Bara, Svedala kommun. Med stort fokus på lokala råvaror, spaupplevelser och närhet till den skånska naturen planeras nu för Wärby Resort.

Den nya Resorten ska växa fram vid den gamla Spångholmsgården, precis intill The National. Gården har unika värden och kommer bidra med karaktär och känsla i den nya utformningen. För The National är projektet högintressant då det kommer att stärka kunderbjudandet samt skapa synergier och framtida möjligheter för gemensam drift inom hotell, restaurang och aktiviteter.

– Vi driver idag två golfbanor i toppklass ett golfhotell med 40 bäddar, restaurang och golfshop samt en av Sveriges bästa träningsanläggningar. Att The National nu blir en del av en växande Resort, kommer göra oss till en komplett anläggning, en destination vilande på flera starka verksamhetsben, säger Jonas Edberg, VD The National.

The National tar plats i styrelsen för det nya utvecklingsbolaget och deltar i projektgruppen som driver fram satsningen på den nya Resorten, som en del i en hel destination för attraktiva upplevelser. Planen är att Wärby Resort ska börja byggas under 2025 och stå klart 2027. Det detaljplanearbete som nu startas kommer att drivas i flera etapper. I ett första skede ligger fokus på den nya Resorten och i kommande steg är tanken att utveckla infrastruktur och byggnation för en hel destination i de närliggande omgivningarna.

Visionsbild: Okidoki Arkitekter

Foto: Björn Forsberg